Fericire

Primăvara începe cu… TINE

2 (7)

 

„Tu ești tot ceea ce ai nevoie pentru a fi fericit.”  (Letiția)

   Cu siguranță ați auzit măcar odată piesa trupei Holograf „Primăvara începe cu tine”. În această melodie este descrisă iubirea manifestată față de o altă persoană „Prima dragoste nu. nu se uită niciodată…”

    În cadrul acestui articol voi vorbi despre dragoste, dar nu despre acea dragoste tradițională pe care o știm cu toții ci despre dragostea de sine.

   Nu înțeleg conceputul care definește fericirea împrejmuită și condusă de o altă persoană înafara sinelui nostru.

     Eu definesc fericirea ca fiind o stare de spirit care ne mângâie sufletul și ne aduce un zâmbet, un surâs pe chip.                                                                                                                                                       Consider că, pentru a ajunge la această stare de fericire nu avem nevoie de o altă persoană   (cu siguranță în prezența unei persoane „iubite” fericirea noastră interioară dar și cea exterioară reiese mai puternic la exterior) dar nu asta declanșează fericirea noastră interioară.   Pentru ca fericirea să se declanșeze în interiorul nostru iar mai apoi să reiasă la exterior avem nevoie doar de propria noastră persoană.  

     Fiecare dintre noi suntem singurii responsabili pentru fericirea personală.  O altă persoană nu poate aduce în interiorul nostru starea de fericire fără ca noi să nu facem nimic în acest sens.        

     Prima oară când am aflat acest lucru m-am întrebat „Cum pot eu să fiu singură, dar fericită? Cum pot să mă ajut eu pe mine? Există o rețetă pentru asta?”                                                               Este foarte simplu…

     În primul rând, cunoaște-te pe tine. Doar cunoscând cine ești cu adevărat, ce poți și ce vrei, vei reuși să descoperi care sunt puterile tale și totodată care sunt dorințele tale.

      În al doilea rând, trebuie să te accepți tu însuți atât cu, calitățile și punctele tale tari cât și cu defectele și punctele tale slabe.

     În al treilea rând, trebuie să te iubești tu pe tine însuți, deoarece dacă tu nu te iubești pe tine nu poți să te aștepți ca alte persoane să te iubească. Mai întâi trebuie să te iubești tu pe tine iar mai apoi vei primi și dragostea altor persoane.

     Cum ar fi ca această primăvară să înceapă cu TINE și nu cu o altă persoană?                                   Fericirea fiecăruia dintre noi este personalizată pentru că noi ca și ființe umane suntem unice și nu vom simții, nu vom gândi și nu vom vorbi la fel.                                                  

     Așadar îți recomand ca această primăvară să înceapă cu tine și nu cu altcineva.                       Stai pur și simplu tu împreună cu tine în acest început de primăvară și descoperă-te, acceptă-te și iubește-te. Doar așa vei reuși să îți descoperi fericirea interioară și să o transpui în exterior pentru a o transmite și altor persoane.

*ATENȚIE! Articolele Letiției nu trebuie luate 100% în serios. Acestea fac referire strict la experiențele, modul de viață și învățăturile Letiției. Dacă aveți impresia că vă regăsiți în anumite scrieri ale Letiției, nu o luați personal. Posibilele personaje din cadrul articolelor nu fac referiri personale asupra anumitor persoane!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s